Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@10:21:16 GMT

بازار سرمایه، دلار و طلا در هفته ای که گذشت

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۰۶۱۲۸

بازار سرمایه، دلار و طلا در هفته ای که گذشت

ایران اکونومیست- برای بسیاری از مردم که خریدار اجناس خارجی هستند نرخ دلار در روزهای آتی مهم است. در سومین هفته فروردین 1400 که با شروع ماه مبارک رمضان مصادف شده است بازار های مالی از جمله ارز و سکه از نوسان قیمتی شدیدی برخوردار نبودند به طوری با افزایش یا کاهش نرخ ارز و سکه قیمت ها مجدد به رقم قبلی باز می گشت اما به طور کلی نرخ  دلار باشیب بسیار کم روند نزولی داشت و تغییر ناچیزی را تجربه کرد و بر خلاف آن  قیمت یورو اندکی افزایش یافت از طرف دیگر نرخ طلا و سکه نیز همسو با نرخ ارز به میزان کمی افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بورس درجا زد
اختلاف شاخص بازار سرمایه نیز دراین هفته بسیار اندک است چراکه در روزهای ابتدای هفته روند بورس نزولی یود و شاخص از پله یک میلیون و 243 هزار واحدی به کانال یک میلیون و 226 واحدی افت کرد اما در 2 روز پایانی معاملات روند بازار رو به رشد رفت و در نهایت در سکوی یک میلیون و 243 هزار واحدی ایستاد.
نمودار زیر روند بازار سرمایه  را نشان می دهد.
دلار به کانال 23 هزار تومانی برگشت
در روزهای ابتدایی این هفته نرخ دلار اندکی افزایش یافت و از قیمت 24 هزار و 188 تومان به نرخ  24 هزار و 296 تومان رسید اما در روزهای پایانی هفته روند نزولی  شروع ش و در ساعات پایانی معاملات این هفته به کانال 23 هزار تومانی برگشت و در رقم 23 هزار و 991 تومان به کار خود پایان داد.
نمودار زیر گویای تغییرات اندک دلار در بازار است.
یورو 500 تومان گران شد
نرخ یورو در سومین هفته فروردین 99 روند صعودی داشت البته این افزایش با شیب بسیار کمی بود و تقریبا  میزان تغییر قیمت یورو اندک بود به طوری نرخ  آن از مبلغ 28 هزار و 383 تومان به  28 هزار و 528 تومان افزایش یافت.
نمودار زیر میزان تغییر نرخ یورو را در این هفته نشان  می دهد.
نوسان اندک نرخ  طلا و سکه در رمضان 1400
بازار طلا و سکه نیز در این هفته از نوسان قیمتی محدودی برخوردار بودند به طوری که سکه از قیمت ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به نرخ ۱۰ میلیون و ۶۱۰ هزار تومانی رسید که این رقم بیانگر افزایش ۱۰۰ تومانی است.
نمودار زیر بیانگر روند قیمت سکه طرح جدید است.
هر گرم طلای 18 عیار  نیز در این هفته از نوسان بسیار ناچیزی برخودار بود و از قیمت یک میلیون و 49 هزار تومان به مبلغ یک میلیون و 45 هزار تومان رسید که تصویر زیر تغییرات آن را در یک هفته نشان می دهد.
داد و ستد در مناطقی که قرمز نیست  جریان دارد
محمد کشتی آرای نائب رئیس دوم اتحادیه طلا و جواهر درباره  وضعیت قیمت سکه و طلا در سومین هفته 1400 گفت: با توجه به رویدادهای سیاسی که در روزهای  اخیر اتفاق افتاد به طور متوسط اونس جهانی حدود 16 دلار افزایش یافت و  از نرخ یک هزار و 725 دلار تا یک هزار و 750  دلار در نوسان بود. افزایش قیمت جهانی سبب افزایش نرخ فلزات گرانبهای دیگر مانند نقره  و پلاتین شد.
او افزود: بازار و واحدهای صنفی طلا و سکه به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل هستند البته بعضی از شهرستان ها با توجه به اینکه در محدوده  رنگ زرد، آبی و نارنجی هستند داد و ستدها در  این مناطق جریان دارد و قیمت هایی که بر اساس شاخص دلار و اونس جهانی محاسبه شده است نرخ انواع سکه به طور متوسط سکه طرح قدیم و طرح جدید با افزایش قیمت همراه بوده است.
کشتی آرای تصریح کرد: نرخ نیم سکه، ربع سکه و سکه های  یک گرمی  با کاهش همراه بود که البته این کاهش قیمت در حقیقت از حباب سکه کاسته شده است که این امر به دلیل کاهش تقاضا به وجود آمده است.
او بیان کرد: قیمت طلای 18 عیار نیز همانند اونس جهانی  با نوسان همراه بود و در کمترین میزان در پله یک میلیون و 30 هزار تومان قرار داشت و در اکثر ترین میزان ممکن  به یک میلیون و 42 هزار تومان رسیده بود که به دلیل کاهش تقاضا در بازار  روند کاهشی داشت.
کشتی آرای اظهار کرد: به طور کلی داد و ستد ها به دلیل کمبود تقاضا در بازار کاهش پیدا کرده بود و حباب سکه در ابتدای هفته روند کاهشی داشت اما  در روزهای پایانی هفته حباب سکه طرح جدید با افزایش همراه بود که علت آن تقاضایی بود که برای سکه طرح جدید وجود داشت که حدود 400 هزار تومان به حباب سکه طرح جدید افزوده شد.
او گفت: دنیا همچان تحت تاثیر اتفاقات سیاسی اخیر است بنابراین به نظر می رسد نرخ اونس جهانی میل به کاهش قیمت نداشته باشد و  همینطور که قیمت آن در یک هفته  تا یک هزار و 750 دلار نوسان داشت  این روند ادامه دارد باشد و  دلار نیز در محدوده 24 هزار تومان پایدار بماند و چون داد و ستد ها کاهش پیدا کرده است روند قیمت ها تغییر شدیدی نخواهد داشت.
کشتی آرای افزود: با توجه به تعطیلی واحدهای صنفی و طلا و جواهر فروشی ها افزایش داد و ستد در فضای مجازی افزایش یافته است  از این رو خواهشمندیم خریداران و فروشندگان دقت لازم را در معاملات داشته باشند و مواظب کلاهبرداری ها و اتفاقاتی از این قبیل باشند تا دچار ضرر نشوند.
نرخ سود بانک ها جذابیت بازار سرمایه را کاهش داد 
مهدی دلبری  کارشناس بازار سرمایه داخلات قیمتی کمتری داشته باشند چرا که شاهد بوده ایم در بودجه مصوب مجلس چند مورد تصویب شد و باید بپذیریم که سهامداران نگاه بلند مدتی به بازار سرمایه دارند و  اگر قرار شود 7 سال در بودجه های  تصویب  شده آخر سال موارد بر ضد بازار سرمایه تصویب شود این منابع جا به جا خواهد شد.
او افزود: در اواخر سال گذشته شاهد بوده ایم  که حجم انتشار خیلی زیادی  را در بودجه داشته ایم  و حذف معافیت ارزش افزوده و صادراتی برخی محصولات  را  شاهد بوده ایم   این موارد منجر به افزایش حجم معاملات می شود .
دلبری تصریح کرد:افزایش قیمت زیادی در سوخت نیروگاه ها فولادی و پترو شیمی داشته ایم  که این موارد ریسک بسیار زیادی را به بازار سرمایه وارد می کند و امیدواریم که رفتار و نگاه  مجلس بلند مدت تر باشد  تا تشکیل سرمایه به روند گذشته خود بازگردد و اثر مثبتی را در بازار سرمایه و اقتصاد ایران شاهد باشیم.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: معتقدم با توجه به فرآیندهایی  سیاسی جدیدی که اخیرا رخ داده است  تا زمانی که جذابیت نرخ سود بانکی تا حدود 21  درصد  باشد  جذابیت بازار تولید و سرمایه کمتر خواهد بود و امیدوایم که این نرخ به اعداد مطوب تری مانند 15 یا 16 درصد برسد و بورس شرایط جذاب تری و افزایش سرمایه بیشتری داشته باشد و در پی آن شرکت ها بتوانند تولید بیشتری داشته باشند که فرصت اشتغال و تراز تجاری بهتری برای کشورمان داشته باشد.

 باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بازار سرمایه سکه طرح جدید افزایش یافت یک میلیون هزار تومان نمودار زیر اونس جهانی کشتی آرای داد و ستد طلا و سکه حباب سکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۶۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد

سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت وگو با مهر گفت: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که برای آینده دلار چه چشم‌اندازی را تصور می‌کنید، بیان کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

کد خبر 6089250 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست
  • ریزش سنگین ارز/احتمال بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزاری تقویت شد
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • پیش‌بینی قیمت طلا/ نگاه سرمایه‌گذاران به فلز زرد
  • روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • روز حساس برای سکه‌ بازان؛ شرط مهم برای کاهش قیمت سکه
  • دلارهای خانگی روانه بازار شدند | روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد