Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، هفته سوم آذر با آرامش قابل توجهی بازار گردانی خود را آغاز کرد. رشد شاخص بورس، ثبات در بازار طلا و ریزش نرخ دلار از جمله مواردی است که می توان از تغییرات بازار نسبت به هفته گذشته خودش نام برد. صعود بورس به پله ۳۳۹ هزار واحدی در پایان هفته سوم آذر اگر چه  شاخص کل آیفکس در پله چهار هزار و ۳۸۶ واحدی قرار گرفت، اما در هفتهای که گذشت با رسیدن به سطح چهار هزار و ۳۹۲ واحدی، سقف تاریخی جدیدی را برای خود ثبت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب شاخص از ابتدای سال تا ۲۲ آذر، ۹۴ درصد رشد داشت و نسبت به ابتدای هفته نیز رشد ۵.۴ درصدی را به ثبت رساند. افزایش حجم نقدینگی ورودی به بازار سرمایه / نرخ ارز تاحدودی بر بازار سرمایه موثر است حامد ستاک، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  با اشاره به تحولات هفته گذشته بازار سرمایه، اظهار کرد: بازار سرمایه شرایط رونقی خود را طی می کند و روند خوبی را برای سرمایه گذاران بلند مدت و میان مدت فراهم کرده است.   او ادامه داد: در هفته ای که گذشت مهم ترین شاخص مثبت که روی خوشی به بازار نشان داد؛ افزایش حجم معاملات خرد این بازار بود و این حجم نشان دهنده حرکت نقدینگی های سرگردان در قالب سرمایه گذاری های خرد به سمت بازار سرمایه است. معتقدم به دنبال این نقدینگی دانش و مهارت فعالیت در بورس افزایش پیدا خواهد کرد.   این کارشناس بازار سرمایه از افزایش تعداد سرمایه گذاران بورسی در هفته های آینده، بیان کرد: افزایش تعداد سرمایه گذاران منجر به رشد سواد و دانش مبتدیان این حوزه است. البته در هفته گذشته سوای بازار ارز و طلا بازارهای موازی دیگر رونقی نداشته اند.   ستاک توضیح داد: در هفته آینده بورس تهران احتمال آغاز یک هفته با روند پر حجم را تجربه خواهد کرد.    این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که آیا بازار سرمایه در آستانه سال نو میلادی دچار تحول متفاوتی خواهد شد؟ گفت: سال نو میلادی تاثیر چندانی به بازار سرمایه نخواهد داشت و مهم ترین عامل موثر بر بورس، نرخ بهره و نرخ بدون ریسک بازار سرمایه است.   ستاک در پایان گفت: عواملی دیگری نظیر رکود در بازارهای موازی و همچنین در برخی موارد تغییر نرخ ارز نیز بر بازار سرمایه  و رشد و افول آن تاثیر گذارند. نرخ ارز در صورتی تاثیر بسزایی در بازار سرمایه خواهد که تعداد شرکت های با سرمایه ارزی بیش از تعداد سرمایه گذاران ریالی باشد. در این صورت با افزایش نرخ ارز بازار بورس رشد خواهد کرد.  آمار معاملات هفته گذشته بورس تهران

در هفته‌ای که سپری شد، هر سه شاخصه ارزش، حجم و تعداد معاملات در مسیر افزایشی نسبت به هفته قبل قرار داشتند؛ با این‌حال شدت این افزایش در ارزش دادوستد‌ها بیشتر بود و انعکاس آن را در رنگِ سبزِ تمامی تابلو‌های فرابورس می‌توان مشاهده کرد.

ارزش معاملات در پایان هفته با رسیدن به ۱۱۲ هزار میلیارد ریال، رشد ۹۴ درصدی نسبت به هفته قبل داشت، اما مشاهده روند معاملات شنبه تا چهارشنبه از اختلاف چشم‌گیر این متغیر معاملاتی در ۱۷ آذر نسبت با سایر روز‌ها حکایت دارد؛ دلیل این تفاوت به فروش اوراق منفعت دولت در روز یکشنبه بازمی‌گردد.

حجم معاملات نیز در این هفته از رشد ۸ درصدی نسبت به هفته پیشین حکایت می‌کند به طوری که با ثبت جابه‌جایی ۹ هزار و ۶۳۹ میلیون ورقه، مسیر صعودی هفته گذشته در این متغیر ادامه پیدا کرده است. همچنین تعداد معاملات در این هفته ۱۱ درصد نسبت به هفته قبل بیشتر بود و شاهد یک میلیون و ۶۸۴ هزار دفعه معامله بین خریداران و فروشندگان بودیم.

ریزش نرخ ارز در سومین هفته آذر  / اظهار نظرهای سیاسی عامل ریزش نرخ دلار

شایان، یکی از صرافان بازار ارز در گفت و گو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: هفته گذشته نرخ ارز معاملات خود را افزایش قیمت شروع کرده بود به طوری که به نظر می‌رسید احتمال شوک ارزی وجود داشته باشد و همین امر منجر شد تا نقدینگی ارزی عده‌ای به بازار بازگردد.

او ادامه داد: خریداران نسبت به فروشندگان کاهش پیدا کرده  و اواسط هفته نرخ دلار از ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان به یکباره به ۱۳ هزار و ۵۵۰ تومان پرشی قابل توجهی کرد. معتقدم یکی از دلایل اصلی این افزایش نرخ را جو روانی و افزایش دلالی‌ها در فضای مجازی استو هنوز عده‌ای در کوچه و پس کوچه‌های بازار ارز دور از چشم بانک مرکزی این روند.

شایان در پاسخ به این سوال که چرا ابتدای هفته نرخ ارز به یکباره کاهش پیدا کرد و در پایان هفته به نرخ گذشته بازگشت؟ اضاقه کرد: دلایل مختلفی می‌تواند بر بازار‌های اینچنینی تاثیر گذار باشد، به طور مثال برخی دلال‌های شبکه‌ای که بیشتر در بازار‌ها نقش سیگنال‌های برهم زننده ترتیب بازار‌های ایرانی را دارند منجر به افزایش نرخ ارز می‌شوند البته در کنار آن نیز با نزدیک شدن به سال نو میلادی تعداد سفر‌های خارجی برای عده‌ای افزایش پیدا کرده و از آن طرف نیز نرخ ارز افزایش پیدا می‌کند که به اصطلاح صرافی‌ها "پیک تقاضا" تلقی می‌شود.

او ادامه داد:، اما کاهش نرخ ارز را در این هفته تنها به ۲ عامل وابسته می‌دانیم که آن نظارت و تاکید مستمر بانک مرکزی و بیان نرخ واقعی ارز از زبان وزیر اقتصاد است.

نرخ گذاری مسئولان اقتصادی نیازمند دلیل و برهان است 

اصغر سمیعی زفرقندی، کارشناس بازار ارز در گفت و گو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،با اشاره به دلایل تغییرات نرخ ارز در هفته گذشته، اظهار کرد: ۲  تن از مقامات حال حاضر اقتصاد کشور هفته گذشته راجع به مسئله ارز، کردند که معتقدم، نظر هر دو تا حدودی از موضع دستوری و فتوائی بوده و با منطق بازار ارز همگام نیست.

او بیان کرد: نرخ ارز‌های ۸۵۰۰ تا ۹۰۰۰ تومان در بازار ارز منطقی نبوده و در صورت واقعیت نیز هیچ کدام از وزرای اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی دلیلی را اعلام نکردند. این نرخ گذاری های عجیب در شرایطی رخ داده که بازار ارز به همان نرخ های بالاتر پیشین نیز تمکین نکرده است و از کانال ۱۱ هزار تومان که طی چند ماه گذشته در آن تثبیت شده بود، اکنون در کانال ۱۳ هزار تومان قرار دارد.

این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال که به نظر شما نرخ واقعی ارز چه عددی است؟ بیان کرد: ابتدا باید مسئولان اقتصادی کشور دلایل خود را در قبال محاسبه نرخ ارز بیان کنند چرا که این عددها متغیر هستند به طور مثال از وزیر اقتصاد بخواهیم که بگوئید که ۹ هزار تومان چگونه به دست آمده؟  اگر این عدد صحیح است چرا نرخ دلار در بودجه کمتر از نصف این عدد ذکر شده ؟ چرا در بازار بسیار بالا تر مورد معامله قرار می گیرد؟ تغییر و دستوری نگاه داشتن نرخ ارز به صورت مسکن است و معتقدم باید به دنبال نرخ واقعی ارز باشیم.

در روزهای گذشته با ارائه لایحه بودجه ۹۹ به مجلس بحث درباره نرخ ارز در بودجه داغ شد. اگرچه دولت با اعلام تداوم پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومان و پیش بینی ۱۰.۵ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی در سال آینده، موضع ارزی خود را مشخص کرده است، اما بخش اندکی از درآمد ارزی سال آینده دولت با نرخ دیگری باید تبدیل به ریال شود.

به طور منطقی با توجه به شکل گیری سامانه نیما و مجموعه تدابیر یک سال اخیر بانک مرکزی که در نهایت منجر به پذیرش سامانه نیما به عنوان نرخ ارز مورد قبول فعالان اقتصادی و صادرکنندگان شد، انتظار می رفت که نرخ دوم مدنظر دولت برای تبدیل درآمد ارزی به ریال، همان نرخ سامانه نیما باشد.

با این حال صحبت های روزهای اخیر نوبخت نشان داد که سازمان برنامه نرخ جدید را در نظر گرفته و در شرایطی که نرخ سامانه نیما بین ۱۰ هزار و ۵۰۰ تا ۱۱ هزار تومان است، این سازمان از نرخ ۸۵۰۰ تومان رونمایی کرده است!

قیمت ارز  در این هفته (۱۶ آذر تا ۲۱ آذر ۹۸) روندی صعودی را تجربه کرد و در آخرین روز‌های  کاری هفته  قیمت دلار به ۱۲ هزار و ۹۵۰ تومان رسید.روز شنبه (۱۶ آذر ۹۸)  قیمت دلار در رقم ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان و قیمت یورو نیز در رقم ۱۴ هزار و ۱۵۰ تومان ثابت ماند.

در روز یکشنبه (۱۷ آذر ۹۸) نیز قیمت دلار در صرافی‌های مجاز  نسبت به روز شنبه با افزایش ۵۰ تومانی  به قیمت ۱۲ هزار و ۹۵۰ تومان و یورو با افزایش ۳۰۰ تومانی به نرخ ۱۴ هزار  و ۴۵۰ رسیدند.

سومین  روز هفته (۱۸ آذر ۹۸) قیمت دلار با  افزایش ۵۰ تومانی  رو به رو شد و در نرخ  ۱۳ هزار و ۵۵۰ تومان ثابت ماند و  قیمت یورو با   افزایش ۳۰۰ تومانی  در رقم ۱۴ هزار و ۸۵۰ تومان ثابت ماند.

روز سه‌شنبه (۱۹ آذر ۹۸)  روند قیمت‌ها تغییرات اندکی داشت   و قیمت دلار در رقم ۱۳ هزار و ۵۵۰ تومان و نرخ یورو در رقم ۱۴ هزار و ۸۴۰ تومان ماندگار شد.

بیشتر بخوانید:  نرخ ارز در ۲۱ آذر/ دلار وارد کانال ۱۲ هزار تومان شد

روز چهارشنبه (۲۰ آذر ۹۸)  شاهد کاهش ۱۰۰ تومانی قیمت دلار و ۱۴۰ تومانی نرخ یورو در صرافی‌ها بودیم که قیمت دلار به رقم ۱۳ هزار و ۴۰۰ تومان و قیمت یورو به رقم ۱۴ هزار و ۷۰۰ تومان رسید.

پنجشنبه و آخرین روز کاری هفته روند کاهشی نرخ ارز ادامه داشت و قیمت دلار در صرافی‌ها با کاهش ۴۵۰ تومانی به ۱۲ هزار و ۹۵۰ تومان و قیمت یورو نیز با افت ۵۰۰ تومانی به ۱۴ هزار و ۲۵۰ تومان رسید. شما می توانید تغییرات نرخ دلار را به صورت نموداری در تصویر ذیل مشاهده کنید

سکه در هفته گذشته چه روندی را دنبال کرد؟

اما بازار سکه که متاثر از بازار ارز است نیز با تلاطمات آن بازار دست به دست هم داده و روند بالا و پایینی را تجربه کرده است به طوری که هر قطه سکه تمام بهار آزادی در ابتدای هفته با نرخ  ۴ میلیون و ۶۷۵ هزار تومان و سکه طرح قدیم ۴ میلیون و ۶۲۰ هزار تومان داد و ستد شد؛ و این رقم در میانه هفته به ۴ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان در سکه تمام بهار آزادی تنزل پیدا کرد و در آخرین معاملات سکه یعنی در ۲۱ آذر به رقم ۴ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان پا گذاشت.

عبادلله محمدولی رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر در گفت و گو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت طلا و سکه در  هفته گذشته، اظهار کرد:  بازار این هفته شاهد حباب  سکه نبود  اما امیدواریم که روند بازار، روند کاهشی به خود بگیرد.

رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر از مردم درخواست کرد که زمانی به خرید طلا و سکه اقدام کنند که بازار روند متعادلی داشته باشد.

جمع بندی ها نشان می دهد در هفته گذشته علاوه بر ایجاد توازن بین عرضه و تقاضای محصولات معامله ای، بازارها میزان صعود و نزول خود را نیز همسان کرده اند. اما بازار قبال رشد و سوددهی که علاوه بر ایجاد توازن به مشتریان خود سود قابل توجه و قابل قبولی را ارائه کرده است بازار بورس بود که این امر نشان دهنده سلامت سرمایه گذاری در این عرصه است. حال باید دید طبق پیش بینی های فعالان  و تحلیل گران بازارها هفته آینده این سه بازار را چگونه آغاز خواهند کرد.

انتهای پیام / 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی بازار ارز بازار سرمایه بازار طلا نرخ سکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۸۱۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت

دلار امروز در مرکز مبادله ارز و طلا در بخش اسکناس بدون تغییر ۴۴ هزار و ۱۹۸ تومان و در بخش حواله ۴۱ هزار و ۲۶۸ تومان کشف قیمت شد.

به گزارش فارس، همچنین یورو امروز در صرافی‌ها با نرخ توافقی به قیمت ۴۷ هزار و ۲۳۲ تومان معامله شد، اسکناس درهم امارات ۱۲ هزار و ۳۴ تومان ارزش‌گذاری شد.

بررسی میدانی بازار ارز در میدان فردوسی نشان می‌دهد، دلار آزاد امروز توسط دلالان مقابل صرافی‌ها ۶۱ هزار و ۲۶۰ تومان قیمت گذاری شده است؛ معاملات دلار در بازار غیررسمی طی یک ماه گذشته نوسانی بوده است، در جریان معاملات امروز نرخ دلار در بازار کاهش یافته است.

* کاهش ۲۳ هزار تومانی قیمت طلا در بازار

امروز در میدان فردوسی سکه طرح قدیم با افت ۹۵۰ هزار تومانی به نرخ ۳۸ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان داد و ستد شد، همچنین سکه تمام بهار آزادی طرح جدید نیز با کاهش یک میلیون و ۴ هزار تومانی به قیمت ۴۱ میلیون و ۴۰۵ هزار تومان معامله شد و حباب آن کاهش یافته است.

امروز حباب سکه امامی به ۷ میلیون و ۱۰۹ هزار تومان و حباب سکه بهار آزادی به ۴ میلیون و ۱۶ هزار تومان رسید؛ نیم سکه در بازار به نرخ ۲۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان داد و ستد شد، ربع سکه به قیمت ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان عرضه شد؛ همچنین هر سکه یک گرمی به نرخ ۶ میلیون و ۶۰۰ تومان معامله شد.

هر گرم طلای ۱۸ عیار امروز ۳ میلیون و ۴۹۹ هزار تومان در هر گرم قیمت‌گذاری شد، همچنین امروز هر مثقال طلای ۱۸ عیار، ۱۵ میلیون و ۱۴۶ هزار تومان نرخ‌گذاری شد؛ نرخ طلای آب شده نیز هر مثقال ۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بوده است. هر گرم طلا امروز با کاهش ۲۳ هزار تومانی روبرو شد.

در حال حاضر هر اونس طلا (معادل ۳۱.۱۳۲گرم)، با کاهش ۳ صدم درصدی به نرخ ۲۳۳۸ دلار قیمت گذاری شده است.

دیگر خبرها

  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • ۴ دلیل ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و سکه و نقره داغ شدن خریداران
  • ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت‌های فردا
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت